Poradna zdravé výživy

enderNejen při zlomenině může pacienta zajímat, jak a co jíst, aby se kost lépe hojila. I ti, kteří trpí bolestmi v zádech, se jistě budou chtít zamyslet nad svou životosprávou, zvláště když si uvědomí, že příčinou jejich bolestí může být v důsledku špatné životosprávy také onemocnění jiného orgánu, např. střeva. Někteří lidé jsou citliví na thein či kofein, kakao, ale i jiné potraviny a ty mohou často způsobovat poruchy, jejichž souvislost s danou potravinou si ale málokdy uvědomují.

Vlastní provedení :

V poradně správné výživy je pacientovi doporučen individuální stravovací režim, respektující nejen konkrétní poruchu či kondici organismu, ale i vy testované potravinové alergeny (viz Alergogram), které často způsobují tzv. skrytou alergii. Souvislost alergií se zažíváním může být pro někoho překvapující, ale ze zkušeností Institutu celostní medicíny je tomu tak nejméně u 90 % pacientů. V naší poradně zdravé výživy se dozvíte, jak upravit stravu a životní styl podle individuálních potřeb, jak obejít příjem individuálně vytestovaných potravinových alergenů.

Mnozí pacienti zjišťují značnou úlevu od chronických problémů při vyloučení či omezení příjmu některých potravin, jako je bílá mouka, rafinovaný cukr, mléko a mléčné výrobky, slepičí vejce, vepřové maso či uzeniny. Poradíme, jak chutně i zdravě tyto potraviny nahradit. Mnohé takové potraviny skutečně vytvářejí podmínky pro vznik alergií. Úpravou stravovacích zvyklostí lze také často zcela odstranit nebo podstatně zmírnit mnohé další zdravotní problémy. Individuální stravovací zásady jsou také účinnou prevencí ve zvyšování celkové zdravotní kondice. Při léčbě alergií je vhodnou součástí vyšetření střeva zcela bezbolestnou metodou EAV a eventuálně následná léčba střevní dysbiózy (viz Řízená střevní symbióza).

Pro koho je poradna zdravé výživy vhodná :

Poradna zdravé výživy může pomoci vyloučit problémy jako kožní vyrážky, syndrom dráždivého střeva, dýchací potíže, migrény, únavy, alergie, gynekologické problémy a další, také u onkologických pacientů je změna stravy důležitá. Každý by měl znát své individuální alergeny, aby byl schopen řídit svůj zdravotní stav a předcházet různým zdravotním problémům. Každý člověk by měl vědět, jak může preventivně i léčebně zasáhnout stravou ve prospěch svého zdravotního stavu.